comenzi la domiciliu cliseru.ro

Jaf armat pentru o mie de lei, la o bancă din Slobozia

Sucursala unei bănci din municipiul Slobozia a fost jefuită miercuri, 29 mai, de un bărbat necunoscut deocamdată care, cu o cagulă pe față și amenințând cu un pistol, a reușit să sustragă suma de aproximativ 1.000 de lei.

“În jurul orei 15.50, am fost anunțați că la sucursala băncii Volksbank a avut loc un jaf armat, în sensul că un cetățean cu cagulă pe față a pătruns în interiorul băncii și sub amenițarea unui obiect, ce părea a fi pistol, a sustras o sumă de bani. Suma pe care a reușit să o ia este de aproximativ 10 milioane de lei vechi.  În urma cercetărilor vom stabili cu exactitate suma și, de asemenea, împrejurările în care s-a produs această faptă”, a declarat comisar șef Viorel Ștefu,  inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.

Au fost instituite filtre atât în interiorul judeţului, cât şi la punctele de intrare – ieşire,  se fac scotociri, atât pe malul râului Ialomița cât și în împrejurimi, polițiștii căutându-l pe suspect după semnalmentele pe care le-au obținut.

Bărbatul are în jur de 1,75 metri înălțime, purta o șapcă gri, avea cagulă pe față, era îmbrăcat cu o geacă de culoare deschisă cu dungi albastre pe mâneci, pantaloni blue-jeans deschiși la culoare și avea o geantă  în mână, tip laptop.

În momentul jafului, în sediul  băncii erau doi angajați. Din declaraţiile acestora a reieşit faptul că una dintre angajate a înmânat suspectului o sumă de bani ce se afla în primul sertar al seifului, fiind ameninţată cu un obiect ce părea a fi o armă.

După înmânarea banilor şi plecarea suspectului, unul dintre angajaţii băncii a acţionat butonul de panică, conectat la un dispecerat de monitorizare şi intervenţie. Deși un echipaj al societății de pază s-a prezentat foarte repede la fața locului, atacatorul nu a mai putut fi prins.

„Camerele de supraveghere au surprins momentul comiterii faptei, mai rămâne să îl și găsim. Sperăm să prindem cât mai repede autorul. Nu a fost nimeni agresat fizic, casiera primind doar amenințări verbale”, a adăugat Viorel Ștefu.

Se pare că locuitorii din zonă l-au observat pe bărbat cum, de aproximativ două zile, supraveghea banca, pregătindu-și atacul.

Anchetatorii au scotocit, în urma unei informații primite, și pe malul râului Ialomița, unde fuseseră găsite niște haine. În ajutorul polițiștilor a fost adus și un câine de urmă, însă în urma cercetărilor s-a dovedit a fi o pistă falsă, hainele fiind ale unor persoane fără adăpost