comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: Zile de weekend marcate de pierderea a două vieți omenești și moartea a sute de animale

După ce, în noaptea de 04-05 aprilie 2020, un bărbat a murit carbonizat alături de sute de animale într-o fermă din orașul Amara, în cursul nopții trecute, un alt incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani din comuna Roșiori.

Alarma s-a dat aseară, în jurul orei 21.30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de flăcări. Din nefericire, la sosirea forțelor de intervenție, formate din 3 echipaje cu autospeciale de stingere,  casa era în întregime înghițită de foc, iar omul nu a mai putut fi salvat.

Pompierii au acționat mai bine de 3 ore pentru lichidarea incendiului, care s-a soldat și cu numeroase pagube materiale: au ars elementele de mobilier și piesele din starea de fixație din 5 încăperi, aparate electrice și electrocasnice, articole vestimentare și aproximativ 200 mp de acoperiș din tablă. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată în una din încăperi.

          Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată…un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul acestei dimineți săpături pe un teren de pe raza comunei, a descoperit un proiectil exploziv de artilerie de calibru 100 mm. Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată în jurul orei 10.30 și s-a deplasat la locul indicat. După asigurarea măsurilor de protecție și siguranță specifice, subofițerii au ridicat elementul de muniție în vederea depozitării și distrugerii.

În cazul găsirii de muniţie neexplodată, cetățenii trebuie să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi implicit la detonarea muniţiilor, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă
Mai multe articole de la obiectiv.net: