comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: Recrutăm salvatori din pasiune

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/05/2018 | Lege si Ordine

Campania ”Salvator din pasiune” continuă în Ialomița cu o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 02 mai – 08 iunie a.c., iar condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:

-​ vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;

-​ să fie apt din punct de vedere medical;

-​ să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;

-​ să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă;

Recrutarea se realizează de luni până vineri, în intervalul 08.00-16.00 la sediul inspectoratului din municipiul Slobozia, dar și al subunităților din Urziceni, Țăndărei și Fetești.

Campania este structurată în trei etape, ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi  încheierea  contractelor de voluntariat.

Detalii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al jud. Ialomiţa – www.isujialomita.eu (clic pe afișul campaniei) sau la structura de pregătire pentru intervenţie şi rezilienţa comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, la numărul de telefon 0243.232.396/97.

Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.

Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, în scopul creşterii calităţii misiunilor umanitare executate de inspectoratul judeţean.

În prezent, în Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița desfășoară activități de voluntariat 11 persoane, energice, dornice de provocări și prezente oriunde este nevoie.