15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Numai pentru urgențe: 0243/230280 - Serviciul de permanență al DSP Ialomița
Ziarul Obiectiv Ialomita > Evenimente > ISU Ialomița: Luna mai, luna concursurilor cu elevi https://wp.me/p49Kdo-dRU

ISU Ialomița: Luna mai, luna concursurilor cu elevi

Ca în fiecare an, luna mai este dedicată unor activități extrașcolare pe care unitatea noastră le desfășoară cu elevi de toate vârstele din județ.

Astfel, concursul cu tematică de protecție civilă ”Cu viața mea apăr viața” testează capacitățile de ”salvatori” ale copiilor și adolescenților prin susţinerea unei probe teoretice şi a 2 probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţă de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole, presupus a fi contaminat. Această competiție se va desfășura mâine, 21 mai a.c., sub găzduirea Liceului de Arte ”Ionel Perlea”, începând cu ora 09.30.  Și-au anunțat deja participarea mai bine de 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal, ceea ce înseamnă că vom avea o competiție frumoasă.

”Prietenii pompierilor” este cel de-al doilea concurs pe care îl vom desfășura pe data de 29 mai a.c., începând cu ora 09.30, atât în incinta Liceului de Arte Ionel Perlea”, cât și pe pista stadionului municipal din Slobozia. De data aceasta, se vor întrece într-o probă teoretică și două probe practice („Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”) elevi de ciclu gimnazial, care vor simula toate etapele de stingere ale unui incendiu.

Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, fiind organizate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Ialomița. Scopul lor este acela de dezvoltare a capacităților de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, precum și pentru promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

În anul 2019, tinerii participanți la concursul ”Cu viața mea apăr viața” vor avea ocazia de a se califica până la faza națională sau chiar internațională.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!