livrari la domiciliu

ISU Ialomița: Bilanțul ultimelor 24 de ore

Incendiu la o anexă gospodărească în orașul Țăndărei.

În data de 22 aprilie, a.c., în jurul orei 12:25, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din orașul Țăndărei. La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda de Intervenție Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 9 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului anexei (adăpost de păsări).

Au ars tavanul confecționat din plăci OSB și astereala din stuf de la acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 12 mp. În adăpost nu existau păsări în momentul declanșării incendiului. Pompierii militari au acționat operativ și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite. Incendiul s-a produs din cauza neglijenței proprietarului, care a folosit pentru igienizarea spațiului un arzător montat la o butelie.

Butelia a fost scoasă de către pompieri din zona de ardere înainte de a exploda. Nu au existat victime și nu a existat pericol de extindere la celelalte anexe gospodărești. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un foc deschis în spații închise.

Echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 12 cazuri de natură medicală.

În continuare, pompierii militari ialomițeni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, iar evenimentele la nivel de județ vor fi atent monitorizate, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

ISU Ialomița