comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: Bilanțul misiunilor din weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/03/2020 | Lege si Ordine

Incendiu la o locuință în localitatea Axintele.

În data de 28 martie, a.c., în jurul orei 07:50, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o locuință a unui cetățean din localitatea Axintele. La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 11 pompieri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. Au ars aproximativ 80 mp din acoperișul casei confecționat din lemn și învelit cu plăci de azbociment, elemente de mobilier, electrocasnice și materiale textile. Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ o oră și jumătate. În urma evenimentului, proprietarul în vârstă de aproximativ 74 ani a suferit un atac de panică, i s-a acordat primul ajutor medical de echipajul SMURD, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. Nu a existat pericol de extindere la vecinătăți. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un foc deschis în spații închise.

Incendiu de vegetație uscată în localitatea Bărbulești.

În data de 28 martie, a.c., în jurul orelor 16:30, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Bărbulești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 6 pompieri . A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Fierbinți Târg.

În data de 28 martie, a.c., în jurul orelor 20:45, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Fierbinți Târg. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 6 pompieri și SVSU Fierbinți, cu o autospecială de stingere, încadrată cu 3 voluntari. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Platonești.

În data de 29 martie, a.c., în jurul orelor 22:10, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Platonești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia- Garda de Intervenție Țăndărei. A ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la fumatul în locuri nepermise.

 Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Bărcănești, sat Condeești.

În data de 29 martie, a.c., în jurul orelor 22:15, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Bărcănești – sat Condeești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 7 pompieri. A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat și la 26 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Compartimentul Informare și Relații Publice – ISU Ialomița
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️