comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: 58 de intervenții la sfârșit de săptămână

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița au răspuns prompt, în acest weekend , unui număr de peste 55 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, acestea constituind cu precădere cazuri de natură medicală.

Misiunile relevante pentru această perioadă sunt următoarele:

În data de 03 octombrie a.c., în jurul orei 16:20, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o casă în comuna Sudiți. La fața locului, s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Intervenția s-a efectuat în colaborare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență al comunei. În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperișul casei. Incendiul a pornit din bucătăria casei, unde mama proprietarului, în vârstă de 72 de ani a uitat pe aragaz o cratiță cu ulei, care a luat foc. Flăcările s-au extins la tavanul din OSB al bucătăriei, pe care l-a distrus pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Au ars materiale din starea de fixație a acoperișului și aproximativ 40 mp din acoperișul învelit cu plăci de azbociment. S-au deteriorat bunuri electrocasnice și articole de îmbrăcăminte. Nu au existat victime și pericol de extindere la casele vecine. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Focul a fost lichidat de pompieri după mai bine de o oră.

În data de 04 octombrie a.c. în jurul orei 13:10, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu care a cuprins un adăpost de animale, din satul Progresu, comuna Făcăeni. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Intervenția promptă a salvatorilor ialomițeni a condus la localizarea incendiului în cel mai scurt timp, înlăturând-se pericolul de extindere la vecinătăți. A ars  adăpostul de animale în proporție de 70%. Din fericire în interior nu se aflau în acel moment animale. Salvatorii au salvat din furia flăcărilor o magazie unde erau depozitate cereale și două șire de baloți din paie. Focul a fost stins de pompieri după mai bine de două ore. Incendiul, a avut drept cauză probabilă neprotejarea termică corerspunzătoare pe timpul utilizării unei motopompe de tras apă.

În data de 04 octombrie a.c. în jurul orei 17:30, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată și miriște de porumb pe raza comunei Movilița. Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au lucrat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă mai bine de o oră pentru localizarea și lichidarea acestuia. Au ars vegetație uscată și miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ 2 ha.  Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: