comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: 40 de tone de rumeguș mistuite de flăcări la Țăndărei. Incendii de vegetație la Amara, Rovine, Valea Ciorii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/03/2020 | Lege si Ordine

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Valea Ciorii

În data de 30 martie, a.c., în jurul orelor 13:20, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stuf pe raza localității Valea Ciorii. Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda de Intervenție Țăndărei, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 4 pompieri. Au ars aproximativ 5 hectare de vegetație uscată și stuf.  Misiunea pompierilor a durat aproximativ două ore și a fost îngreunată de drumul greu accesibil. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Amara

În data de 30 martie, a.c., în jurul orelor 20:50, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Amara. Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 5 pompieri și o autospecială din dotarea S.V.S.U. Amara, încadrată cu 2 voluntari. A ars  vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Incendiu de vegetație uscată în satul Rovine, din comuna Reviga

În data de 30 martie, a.c., în jurul orelor 22:15, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Rovine, din localitatea Reviga. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 10 pompieri și o autospecială din dotarea SVSU Reviga, încadrată cu 4 voluntari. A ars  vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5500 mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Incendiu deșeuri lemn în localitatea Țăndărei

Incendiu Tandarei
Incendiu Tandarei

În data de 31 martie, a.c., în jurul orelor 00:35, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu izbucnit la deșeuri din lemn(rumeguș), în curtea unui cetățean din  localitatea Țăndărei. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu patru  autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 12 pompieri. Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ patru ore, intervenția fiind îngreunată de vântul puternic. Au ars aproximativ 40 tone rumeguș depozitat în saci de rafie. Nu au existat victime și nu a existat pericol de extindere. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat și la 15 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Ialomița
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️