IPJ Ialomița: „Ziua porţilor deschise” pentru copii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Peste 100 de copii, însoţiţi de cadre didactice au vizitat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului.

IPJ ialomita ziua copilului

„Porţile” Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa s-au deschis pentru şcolarii şi preşcolarii unităţilor de învăţământ ialomiţene.

Micuţilor curioşi le-au fost prezentate dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale. Astfel, în parcarea inspectoratului s-au aflat poliţişti, care au prezentat invitaţilor laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetărilor la faţa locului. Încântarea şcolarilor a atins apogeul când au fost lăsaţi să urce pe motocicleta Serviciului Rutier, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Expoziţia de arme, muniţii şi materiale pirotehnice prezentată de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a fost următorul punct de oprire, şi a reuşit să-i antreneze pe vizitatori într-un dialog efervescent despre „puşti cu lunetă, mitraliere, pistoale şi artificii”.

IPJ ialomita ziua copilului

La Centrul Operaţional de primire a apelurilor de urgenţă 112, poliţiştii le-au explicat copiilor cum să utilizeze apelurile telefonice către poliţie şi că trebuie să conştientizeze faptul că apelul 112 se foloseşte doar în cazuri de urgenţă.

Laboratoarele criminalistice au prezentat un real interes pentru cei mici, fiindu-le prezentate tehnica realizării portretului robot, modul de formare a urmelor digitale şi modalitatea de amprentare.