comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Sărbători de iarnă în siguranţă!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/12/2015 | Lege si Ordine

În ultima săptămână, poliţiştii au constatat peste 30 de infracţiuni şi au aplicat peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 440.000 de lei.

sarbatori de iarnaPoliţiştii ialomiţeni acţionează pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice. 

În perioada 7 – 13 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa a continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea siguranţei publice şi protejarea cetăţenilor faţă de activităţile comerciale ilicite.

Astfel, sub coordonarea de specialitate a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii ialomiţeni au constatat 37 de infracţiuni, 15 fiind fapte de natură judiciară, 8 infracţiuni au fost la regimul rutier, iar restul de altă natură.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.813 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 189 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 17 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 21 la domeniul silvic.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 1.479 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute 26 de permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză şi 2 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 36 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 437.999 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 5.628 de lei.

În baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea

drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Exemple:

Poliţiştii au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani, din judeţul Argeş, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că materialul lemnos transportat nu corespundea cu ceea ce era înscris pe avizul de însoţire atât din punct de vedere al cantităţii cât şi al speciei de lemn.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei şi s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a meterialului lemnos, care a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic.

* * *

În urma unei verificări efectuate în Piaţa Agroalimentară Slobozia a fost depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitate, care comercializa pomi de Crăciun, fără documente de provenienţă.

Poliţiştii l-au sancţionat pe cel în cauză cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar pomii de Crăciun au fost ridicaţi în vederea confiscării.

* * *

Administratorul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Urziceni, un bărbat de 49 de ani, din localitate este cercetat de poliţişti pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În fapt, bărbatul a fost depistat în timp ce difuza muzică ambientală cu ajutorul unui laptop pe care se afla instalat un sistem de operare şi mai multe fişiere cu muzică, fără a poseda licenţe pentru acestea.

Laptop-ul a fost ridicat în vederea expertizării.