comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate în 4 zile

În perioada 03 – 06 decembrie a.c., polițiștii au constatat 25 de infracțiuni și au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 265.000 de lei.

Activitățile pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa le desfășoară fac parte din acțiunea ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”,  care urmărește protejarea intereselor comerciale ale cetățenilor și menținerea siguranței publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În baza planului de acțiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, poliţiştii ialomiţeni acţionează pe raza judeţului pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au fost prezenți în centrele comerciale, precum și în piețe și târguri pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Totodată, poliţiştii au continuat acțiunile pentru menținerea siguranței cetățenilor în perioada sărbătorilor de iarnă, acționând pentru prevenirea faptelor antisociale și au intervenit atunci când ordinea și liniștea publică au fost încălcate sau au fost comise infracțiuni.

Ca urmare a activităților de prevenire și combatere a faptelor care aduc atingere normelor penale și contravenționale, polițiștii au constatat în acestă perioadă 25 de infracțiuni, din care 11 de natură judiciară, 6 la regimul circulației pe drumurile publice, iar restul de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 1.202 sancțiuni contravenționale, dintre care 79 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 4 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 911 sancțiuni contravenționale, dintre care 147 pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 265.752 de lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 3.600 de lei.

Mai multe articole de la obiectiv.net: