comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/02/2021 | Lege si Ordine

Acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale, precum și pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale și confiscate 200 de kilograme de fier vechi precum și bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 2000 de lei-

În cursul zilei de ieri, 12 februarie a.c., pe raza municipiului Slobozia în intervalul orar 15:00 -18:00 au fost angrenate 75 de efective de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița precum și jandarmi ialomițeni.

În cadrul acțiunii polițiștii au desfășurat activități pe linie de verificare a legalității transportului de mărfuri, precum și pentru prevenirea și combaterea comercializării de produse contrafăcute, diminuarea riscului de accidente rutiere și răspândirea virusului COVID-19.

Au fost verificate 273 de autovehicule și legitimate peste 350 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, au  fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 30.175 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație.

În urma controalelor, un agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei în conformitate cu OUG 28/1999, precum și măsura complementară a confiscării sumei de 994 de lei provenită din vânzări și neînregistrata pe casa de marcat.
De asemenea au fost ridicate în vederea confiscării 28 de produse susceptibile a fi contrafăcute, fiind întocmit și un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație de produse contrafăcute „.

Totodată, în cadrul unui filtru rutier, polițiștii au întocmit un dosar penal după ce au depistat un șofer ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia, având dreptul de a conduce cu restricții-suspendat.

Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii ialomițeni

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii ialomițeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții de control au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

La aceste activităţi au participat 91 de polițiști și 29 de polițiști locali.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 44 de societăți comerciale, 48 de locaţii de interes, 16 mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată aproximativ 1000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 11.500 de lei, din care 45 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

*
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.
Facem precizarea că evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt interzise.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

IPJ Ialomița

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️