comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ioan Martin vrea la Primăria Slobozia

Ioan Martin: „Am mari șanse să ies primar din primul tur”

ioan martinIoan Martin, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean și copreședinte al PNL Ialomița, și-a anunțat vineri, 29 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura la funcția de primar al municipiului Slobozia.

PNL a decis în Comitetul Executiv să îl sprijine pe Martin în această competiție, fiind mandatat de 21 din cei 22 de liberali prezenți.

„Vreau să fiu primarul municipiului Slobozia și, împreună cu echipa mea și cu dumneavoastră, să găsim soluții viabile, soluții reale, să avem un oraș prosper, cu multă demnitate. Va fi o altfel de campanie, cred că am capacitatea managerială să găsesc soluții la actualele probleme ale municipiului, consider că municipiul Slobozia, datorită ultimelor trei mandate și a administrației social-democrate, se află într-o situație delicată financiar și organizatoric. (…) Cred că am capacitatea să găsesc soluții. Deocamdată nu am soluțiile respective, nu am nici toate datele problemei, dar după ce vom intra în primărie vom cunoaște exact situația reală. Este orașul nostru, este orașul oamenilor liberi, că de aceea i se spune Slobozia, și trebuie să stăm cu toții aici. Cu toții trăim aici, avem familiile aici, avem proprietăți aici. Dacă se transformă în al doilea oraș minier, ca să nu zic altceva, ca succes administrativ și economic, avem cu toții o mare problemă”, spunea Ioan Martin în cadrul conferinței.

În context, Martin a lansat și o provocare pentru toți locuitorii responsabili să formeze o echipă pentru salvarea orașului. Totodată, invită partidele de dreapta și centru-dreapta să sprijine un singur candidat pentru a maximiza șansele de reușită.

În competiția internă a PNL, Ioan Martin s-a clasat în fruntea listei, singurul de altfel care ar avea șanse să iasă primar din primul tur, următorul clasat fiind Gabriel Ioniță.

Martin a dat și câteva detalii legate de rezultatul sondajului, afirmând că la votul politic PNL se află cu două procente în urma PSD și cu un procent peste PSD la votul pe persoane, cifrele exacte fiind ținute, însă, la secret…

„Sunt primul clasat. Sondajul a fost făcut în noiembrie, astfel că cifrele sunt mai mult decât încurajatoare. (…) Nu îmi este teamă. Dacă îmi era, nu mai intram în competiția asta. Nu de campanie și de procesul alegerilor îmi este teamă, doar am rezerve față de ceea ce se întâmplă în Slobozia și de modul de redresare a municipiului. Îmi fac probleme și caut soluții”, a afirmat Martin.

Gheorghe Tinel, celălalt copreședinte al PNL Ialomița, spunea că Slobozia merită o administrație liberală, iar echipa îl va sprijini cu toate forțele pe Ioan Martin să câștige.

Același lucru a afirmat și deputatul Cristina Pocora, însă a solicitat liberalilor ca pe lista de consilieri să se afle și femei, într-un procent de 30%

„Îmi propun să obținem cel puțin 12 consilieri la municipiu, dintre care 3 – 4 vor fi doamne”, a răspuns candidatul liberal.

Ioan Martin este, oficial, primul care și-a anunțat candidatura la Primăria Slobozia.

Mai multe articole de la obiectiv.net: