comenzi la domiciliu cliseru.ro

Interviu cu Ana Maria Pătru, președinte Autoritatea Electorală Permanentă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/06/2016 | Stiri nationale

Ne aflăm la finalul campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie. O campanie despre care lumea spune că a fost extrem de anostă și că de vină pentru acest lucru este AEP, prin noile reglementări aduse. Cum au fost practic impuse aceste noi limitări? Partidele nu au avut niciun cuvânt de spus?

Trebuie să se înțeleagă încă de la început că, pentru prima dată, avem altfel de reguli electorale, pe care trebuie să le pună în aplicare atât instituțiile statului, competitorii electorali, cât și cetățenii. Dacă s-a spus despre această campanie electorală că ar fi anostă, nu este nicidecum vina AEP, ci doar s-a înțeles să fie respectată legea, așa cum a fost elaborată de Parlamentul României.

Vreau să precizez că AEP, pe lângă proiectele îndrăznețe pe care le-a pus în aplicare în acest an – mă refer la Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal și la crearea corpului experților electorali – nu poate face altceva decât să aplice legea așa cum este ea formulată și nu poate lua nicio decizie în plus peste ceea ce prevede legea.

Citește tot interviul aici: http://www.stiripesurse.ro/ana-maria-patru-aep-alegeri-2016_1136802.html
Sursa foto: AEP