comenzi la domiciliu cliseru.ro

Intervenție a pompierilor pentru salvarea unui ied căzut într-o fântână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/05/2021 | Lege si Ordine

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 19 de misiuni, după cum urmează:

– un incendiu – În această dimineață, în jurul orei 05.45, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, au fost alertați prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină în municipiul Fetești, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă  și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea echipajelor,  incendiul se manifesta în interiorul grupului sanitar, cu pericol de extindere la întreaga casă. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea  incendiului și lichidarea acestuia după aproximativ o oră. A ars un boiler și instalația electrică a acestuia. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un aparat electrocasnic (boiler) lăsat sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei, cu bunurile aferente.

Evenimente ca cel descris anterior și care s-a produs în această dimineață, în muncipiul Fetești, pot fi prevenite, dacă:

✔️ Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

✔️ Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

✔️ Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

✔️ Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

✔️ Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

✔️ Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

 

– 14 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

–  o misiune de transport persoană confirmată cu COVID-19;

două intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;

o intervenție pentru salvarea unui ied căzut într-o fântână – În data de 13 mai a.c., în   jurul orei 19:00, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni a intervenit, pentru salvarea unui ied căzut într-o fântână dezafectată, adâncă de aproximativ 15 metri, aflată pe o proprietate individuală din comuna Alexeni. Cu ajutorul echipamentelor specifice de salvare din medii ostile aflate în dotarea autospecialei, salvatorii au reușit după aproximativ două ore, să recupereze iedul şi să-l aducă la suprafaţă.

Au urmat câteva minute de resuscitare, cu speranța că își va reveni. Ieduțul a deschis ochii și a respirat din nou, salvatorii reușind să îl readucă la viață. A rămas în grija proprietarului care a asistat cu sufletul la gură la întregul eveniment.