comenzi la domiciliu cliseru.ro

Interes moderat pentru concesionarea locurilor de parcare din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2011 | Locale Ialomita

Începând cu data de 3 octombrie, reprezentanții Primăriei Slobozia au demarat procedura de atribuire, prin concesiune, a locurilor de parcare. Au fost susținute primele licitații, startul fiind dat de pe bulevardul Matei Basarab – zona Mănăstire până la Calipso.
Potrivit viceprimarului municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, începutul a fost unul promițător, chiar dacă nu s-a reușit ocuparea tuturor locurilor disponibile.
„Probabil, pe parcurs, atunci când vor vedea avantajele concesionării unui astfel de loc de parcare, numărul cererilor va crește, însă este posibil ca atunci să nu mai existe spații libere. Până pe 25 octombrie sunt planificate zilnic aceste licitații, în total fiind aproximativ 350 de locuri de parcare. Sunt zone unde interesul este foarte mare, astfel că vom încerca identificarea și trasarea lor cât mai urgent, urmând ca acelea care corespund și pot fi concesionate să fie amenajate corespunzător pe măsură ce vom încasa fonduri. Vom numerota în perioada următoare fiecare loc de parcare, printr-un panou, prin care să aducem la cunoștința cetățenilor care nu sunt din zonă sau nu au concesionat faptul că acele locuri de parcare sunt ocupate, iar după ora 17.00 sunt obligați să le elibereze”, a afirmat Alexandru Stoica.
În cazul în care cel care a ocupat abuziv un loc de parcare concesionat nu vrea să-l elibereze, viceprimarul susține că o firmă privată este în curs de perfectare a documentelor pentru a putea lua măsuri în această privinţă, în urma reclamațiilor respectivilor cetățeni urmând a ridica mașinile.
Viceprimarul este de părere că deși interesul pentru concesionarea acestor locuri de parcare este relativ moderat la ora actuală, în câteva luni se va extinde această activitate. Acesta a ținut să le reamintească cetățenilor că locurile care nu au destinația de parcare nu pot fi concesionate.
Locuitorii din Slobozia care vor să concesioneze un loc de parcare trebuie să se prezinte la Primăria Slobozia cu o cerere, o copie după actul de identitate, copie după actul locuinței, copie după certificatul de înmatriculare și o declarație pe propria răspundere că nu deține garaj. Plata se va face la DADP în termen de 30 de zile de la atribuire. Autoritățile locale au în curs de realizare și un tichet de parcare pe care posesorul autoturismului îl va aplica pe parbriz, iar în următoarea perioadă se vor face și tăblițe, cu numărul fiecărui loc de parcare concesionat.