comenzi la domiciliu cliseru.ro

Intenție a Consiliului Județean: Construirea unui adăpost pescăresc în zona Giurgeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2018 | Locale Ialomita

Consiliul Judeţean Ialomiţa a identificat oportunitatea construirii unui adăpost pescăresc în apropierea localităţii Giurgeni, sursa de finanţare fiind „Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020”.

Valoarea estimată a acestui obiectiv de investiţii este de circa 1,8 milioane lei, cu TVA.
„Suprafața terenului aferent este de 5 hectare la acest moment, iar după ce se va realiza construcția, dacă obținem finanțarea, putem diminua suprafața. Construcția se va realiza pe o suprafață de 150 de metri, suprafața desfășurată fiind de 300 de metri și va fi destinată unui număr de 25 – 30 de pescari”, declara președintele Consiliului Județean.

Clădirea, cu regim de înălțime parter și mansardă, va fi dotată cu instalații sanitare și vestiare, sală pentru servirea mesei, camere de odihnă, atelier pentru reparația și întreținerea echipamentelor de pescuit, sală de conferințe, ședințe operative, întâlniri cu membri ai instituțiilor din domeniul pescuitului.

„În județul Ialomița există o tradiție îndelungată în domeniul pescuitului, cu impact principal asupra comunităților locale situate pe malul Dunării. Cu toate acestea, se constată existența unei infrastructuri slab dezvoltate, caracterizată prin lipsa unor porturi, puncte de debarcare, puncte de primă vânzare, adăposturi etc. Lipsa unui adăpost pescăresc duce la înrăutăţirea condiţiilor de lucru a pescarilor comerciali pe Dunăre, în zona comunei Giurgeni. Impactul acestor condiţii dificile afectează familiile şi comunităţile din care fac parte pescarii şi duce la scăderea accelerată a activităţii în acest domeniu. Din acest motiv, Consiliul Județean Ialomița intenționează realizarea unui adăpost pescăresc în zona localității Giurgeni”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Astfel, pentru obiectivele noi de investiţii este necesară aprobarea temei de proiectare care exprimă intenţiile investiţionale şi nevoile funcţionale ale beneficiarului investiţiei, dar și a unei note conceptuale, cele două proiecte fiind adoptate într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean cu 22 de voturi pentru.