comenzi la domiciliu cliseru.ro

Întâlnire între ITM Ialomița și cultivatorii de pepeni din Gheorghe Doja

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/03/2017 | Locale Ialomita

Pentru a face cunoscute prevederile legale privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, în data de 30.03.2017, în localitatea Gheorghe Doja, la solicitarea autorităţii locale,  a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa şi cultivatorii de pepeni din comună.

Cu ocazia acestei întâlniri au fost prezentate prevederile Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, dar şi ale Codului Muncii sub aspectul încheierii de contracte individuale de muncă între persoane fizice.

Astfel, în cazul exercitării unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri , beneficiarul de lucrări este  persoana juridică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală, întreprinderea familială, pentru care zilierul desfăşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional.

Nu poate fi beneficiar de lucrări, în sensul legii zilierilor, o persoană fizică neautorizată,  în acest caz activitatea se va desfăşura în baza unui contract individual de muncă.

ITM Ialomița