comenzi la domiciliu cliseru.ro

Inițiative antreprenoriale finanțate prin programul România Start-Up Plus. Cinci întreprinderi nou înființate în Ialomița.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/10/2020 | Evenimente

Vineri, 16 octombrie, la Manasia, a avut loc seminarul cu tema „Inițiative antreprenoriale finanțate prin programul România Start-Up Plus”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului „T.E.M.P.O. – Tehnologie Eficiență Modernitate Productivitate Ocupare”, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Romania Start Up Plus Manasia Ialomita

Acest proiect vizează consolidarea unor parteneriate la nivel județean și regional între antreprenorii finanțați în cadrul proiectului și alți actori relevanți în domeniul dezvoltării antreprenoriale.

Proiectul, început în aprilie 2018, a asigurat finanțarea unui număr de 50 de noi întreprinderi din cele 54 prevăzute în proiect și a oferit oportunități de formare, consultanță antreprenorială pentru un număr de minim 450 de persoane, precum și sesiuni de mentorat și sprijinirea funcționării întreprinderilor nou create în regiunea Sud Muntenia

Promotorul proiectului este societatea Bemol Capital, furnizor de servicii de consultanță în domeniul industriilor creative și de formare profesională în tehnologii informatice și design grafic. Proiectul se implementează cu sprijinul partenerilor Fundația Culturală Art Promo, Fundația Pestalozzi și Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Slatina.

Dezbaterile au avut loc pe terasa conacului Manasia, fiind prezentate rezultatele antreprenorilor din județul Ialomița, finanțați în cadrul acestui proiect.

 

Cei cinci antreprenori din județ care au beneficiat de finanțare în cadrul acestui program au făcut schimb de experiență prin prezentarea afacerilor dezvoltate în ultimul an, discutând despre problemele întâmpinate pe durata implementării proiectelor, a funcționării IMM-urilor, realizările fiecăruia, având posibilitatea și de a sugera modalități de abordare și potențiale soluții care ar putea fi implementate, aspecte cu privire la oportunități de dezvoltare și necesități zonale.

SC Tridimensional IT SRL, SC Digital LAB4U SRL, SC ABC Expres Learning SRL, SC MIC Dried Foods SRL și Santa Salute SRL sunt cele cinci start-up-uri care încep să aibă o dezvoltare sustenabilă a afacerilor pe care le-au gândit în urmă cu ceva timp.

SC Tridimensional IT SRL din Slobozia, înființată în 2019, are ca obiect de activitate servicii de modelare virtuală, 3D. Ideea de afacere a apărut în urma identificării unei nevoi pe piața modelării virtuale care, momentan, nu este satisfăcătoare, iar cererea este în continuă creștere. Nevoia din piață la care răspunde această idee de afacere este cererea tot mai mare pentru modelele tridimensionale și/sau pentru așa numitele biblioteci virtuale, din domeniul de entertainment – jocuri video, utilizatori de ochelari V-RAY, producători de mobilă, producători de echipamente electrocasnice etc. Grupul țintă se referă în special la producătorii de mobilier, de profile decorative, birouri de arhitectură, birouri de design, producători de tâmplărie etc.

Digital LAB4U din Slobozia, înființată tot în 2019, are ca obiect de activitate principal prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe. Obiectivul societății este de realizare a unei platforme software în cloud care să permită publicarea de cursuri online celor interesați, fie persoane dornice să dobândească noi abilități, fie firme care doresc să pună la dispoziția salariaților lor instrumente de dezvoltare personală și profesională. Societatea se apropie de finalizarea realizării Platformei software necesară publicării de cursuri online, dar și a amenajării unui studio dotat cu echipamentele necesare realizării unor cursuri bazate pe materiale video la standardele actuale.

SC ABC Expres Learning SRL oferă clienților o platformă de cursuri online, urmărindu-se optimizarea sistemului clasic de meditații, atât pentru cursanți, cât și pentru profesori. Numai profesorii acreditați sunt selectați pentru a preda, astfel încât standardul de calitate să se mențină ridicat. Platforma a devenit activă în luna mai 2020.  În momentul de față, societatea are o bază de 97 de profesori înscriși pe platformă, 23 vin din ciclul liceal, iar 74 din ciclul primar, dar și 200 de elevi.

SC MIC DRIED FOODS SRL Slobozia este o societate cu domeniul de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, mai precis deshidratarea lor. De la castraveți amari, roșii, morcov, țelină, la mere, pere, prune, caise, piersici, toate sunt deshidratate și ambalate corespunzător.

SC Santa Salute SRL Slobozia pune la dispoziția clienților servicii de masaj precum și de recuperare medicală, care conduc la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților cu diferite afecțiuni. Tratamentul constă în aplicarea programelor adecvate de fizioterapie, termoterapie masaj și kinetoterapie, într-o formulă specifică fiecărui caz în parte. Clinica are în portofoliu și terapii pentru recuperarea sportivilor, fiind și sponsor al lotului de Kempo, mai precis al sportivului Vali Milea, dublu campion mondial la 16 ani.

În cadrul evenimentului a fost organizat și un tur ghidat al conacului Manasia și al cramei, fiind vizionat și filmul documentar artistic „Cufărul lui Eminescu” (2019) în prezența echipei de realizatori.