Ziarul Obiectiv Ialomita > Informatii Utile > Informare privind eliminarea taxelor pentru eliberarea apostilei https://wp.me/p49Kdo-8RL

Informare privind eliminarea taxelor pentru eliberarea apostilei

 

Având în vedere prevederile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 1 februarie 2017 se elimină următoarele taxe:

  • Aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanei fizice, în cuantum de 22 lei;
  • Aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor juridice şi în cazul reprezentării titulatului actului de către un avocat, în cuantum de 44 lei;
  • Înregistrarea cererii pentru aplicarea apostilei, în cuantum de 3 lei.

În acest context, începând cu data de 1 februarie 2017, nu se vor mai percepe taxe pentru eliberarea apostilei pe actele oficiale administrative.

Activitatea desfăşurată de compartimentul apostilare din cadrul instituțiilor prefectului, se întemeiază pe prevederile Ordonanţei nr. 66/1999 pentru aderarea României la Convenţia cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, cu modificările şi completările ulterioare.