comenzi la domiciliu cliseru.ro

Informare meteorologică – Cod galben. Lapoviță, ninsoare, strat de zăpadă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2020 | Vremea

UPDATE:

Interval de valabilitate: 24 martie, ora 11:00 – 24 martie, ora 20:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
           În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum și în jumătatea sudică a Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.


În intervalul 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18 vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

COD GALBEN – intensificări ale vântului, precipitații mixte

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00

Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei

      În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.