15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Informatii Utile > Închiriați un deținut! https://wp.me/p49Kdo-4Cw
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Închiriați un deținut!

Poate căra mobila, să coasă pantofi și să confecționeze plicuri pe bani puțini

catusePenitenciarul Slobozia își face de ceva timp reclamă cu privire la deținuții din dotare, mai precis la „forţa de muncă specială” pe care o deține.

Astfel că, dacă pe timpul comunismului, persoanele private de libertate munceau obligat-forțat, acum deținuții muncesc „pe bază de contract de prestări servicii în interiorul şi exteriorul locului de deţinere, pentru executarea de lucrări necalificate ce ţin de domeniul public şi privat”.

Tariful orar, negociabil, este de 5,40 lei/h/deţinut fără TVA, în funcţie de numărul deţinuţilor contractaţi, de programul de muncă etc.

Programul de muncă se poate negocia în funcţie de lucrările ce urmează a fi efectuate.

„Avantajele folosirii constau în asigurarea de către penitenciar a unui număr constant de persoane private de libertate, supravegherea şi coordonarea lucrărilor de către personalul penitenciarului în colaborare cu reprezentantul operatorului economic care contractează forţa de muncă”, precizează reprezentanții Penitenciarului Slobozia.

Ce munci pot presta deținuții? Atenție! Demolat și decopertat diverse magazii, boxe, barăci etc, săpat şanţuri, gropi etc, munci necalificate în domeniul construcţiilor, nivelat terenuri (în funcţie de nevoi cu adăugat/scos pământ), încărcat/descărcat mobilier birouri, clădiri administrative etc., curăţenie şi igienizare zone verzi, parcuri etc, curăţenie şi igienizare infrastructură rutieră etc., curăţenie în magazii, hale, depozite, etc, curăţenie stradală, curăţenie şi igienizare adăposturi animale fără stăpân etc, curăţenie islazuri.

De asemenea, pot planta pomi pentru perdele forestiere, curăţa şanţuri şi rigole de scurgere a apei pluviale, sorta, tria, ambala, încărca diverse…, pot fi folosiți la munci agricole (executat rigole, săpat, plantat, cosit etc), reparat europaleţi, lădiţe etc, confecţionat plicuri și… cusut pantofi.

Mai mult, reprezentanții Penitenciarului se arată dispuși să ţină cont și de alte propuneri în cazul în care identificaţi alte lucrări sau activităţi necalificate.

Citeste și: Penitenciarul Slobozia: Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţi

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!