comenzi la domiciliu cliseru.ro

Începe examenul de Bacalaureat!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/02/2018 | Locale Ialomita

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistic de comunicare în limba maternă (14 – 15 februarie).
În Ialomița nu există

În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale, proba D, iar în perioada 21 – 22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba și literatura română (Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatură maternă (Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – Ed – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen 4 iulie (până în ora 12.00) și este urmată de depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 16.00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, au fost constituite centrele de examinare, competențele lingvistice și digitale se vor susține în toate liceele din Ialomița, mai puțin Liceul Tehnologic Căzănești, care este arondat Liceului Tehnologic Mihai Eminescu.

Vor fi șapte centre de examen, dintre care trei centre în Slobozia, două în Urziceni, unul în Fetești și unul în Țăndărei.

1.819 elevi erau înscriși la începutul anului școlar, însă nu toți s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare.

Totodată, în luna martie, elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor susține simulările probelor scrise pentru Bacalaureat, iar cei din clasa a VIII-a, pe cele la Evaluarea Națională.

În ceea ce privește evaluarea națională, clasa a VIII-a, prima probă va fi la limba și literatura română și va avea loc pe 11 iunie. Următoarea probă, matematica, se va desfășura pe 13 iunie, iar limba și literatura maternă 14 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 19 iunie, ora 12.00, urmate de perioada de contestații, în intervalul orar 14.00 – 19.00. rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.