comenzi la domiciliu cliseru.ro

Încep lucrările la sensurile giratorii de la ieșirea din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/10/2019 | Locale Ialomita

Oyl Company Holding va fi executantul celor două sensuri giratorii din Slobozia, la intersecțiile DN2A – DN 21 – acces Lidl (km 66+150) (ieșirea de pe pod) și DN2A – DN 21 – b-dul Matei Basarab (km 66+300) spre Brăila, valoarea lucrărilor fiind estimată la 2,6 milioane lei.

Sensuri Giratorii Slobozia
Sensuri Giratorii Slobozia

 

Sens Giratoriu Slobozia
Sens Giratoriu Slobozia

Lucrările, care încep în această săptămână, vor dura aproximativ trei luni, în funcție de condițiile meteo din următoarea perioadă. Este de așteptat ca prin luna februarie 2020 aceste sensuri giratorii să fie complet finalizate.
Mitel Grecu, șef SDN Slobozia, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 25 octombrie, la Slobozia, că aceste două sensuri giratorii vor fi realizate sub trafic și s-a arătat convins de faptul că după realizarea acestora traficul rutier va fi mult fluidizat.

Totodată, va exista și o trecere de pietoni, iar magazinul Lidl și Service-ul din zonă vor avea zone de acces tot de pe Varianta ocolitoare.

Reamenajarea acestor intersecții este făcută de DRDP Constanța, în parteneriat cu Primăria municipiului Slobozia, care va trebui să asigure atât iluminatul stradal din zonă, (susținut financiar din bugetul local cu 12.000 lei) cât și să amenajeze scurgerile de apă pluvială. Totodată, a dat în administrarea DRDP Constanța anumite porțiuni de drum pentru ca lucrările să poată fi realizate.

În altă ordine de idei, Mitel Grecu a precizat că în viitor se are în vedere reabilitarea DN 3B Chirana – Vlădeni – Făcăeni, unde sunt probleme serioase, însă DRDP Constanța a considerat că DN 2C Amara – Grivița, care face legătura cu Buzăul, este prioritar, lucrându-se în prezent în regie proprie.

Conferinta
Conferinta

Conferința de presă a responsabililor de la drumurile naționale a fost solicitată de deputatul Ștefan Mușoiu, ca invitați participând și senatorii Robert Cazanciuc și Marian Pavel, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru și Cătălin Grigore, viceprimarii municipiului Slobozia, Gabriel Mușat și Rudolf Gradea, dar și alții.