comenzi la domiciliu cliseru.ro

Încep lucrările de construcţie a circuitului de viteză de la Adâncata

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2012 | Locale Ialomita
Miercuri, 6 iunie, a avut loc, la Adâncata, evenimentul de deschidere a șantierului pentru construcția circuitului Motorpark România, primul circuit de viteză din țara noastră.

circuit de viteza adancataCircuitul este amplasat în vecinătatea comunei Adâncata, la mai puțin de 40 km de București, pe DN Urziceni – Ploiești.
Circuitul va avea 4.100 metri lungime, cu o linie dreaptă de 700 metri, o lățime de 12 metri și o configurație ce va permite desfășurarea curselor moto cât și auto. Circuitul va asigura toate serviciile necesare unei bune desfășurari a competițiilor sportive dar și a activităților de agrement: centru de presă, centru medical, boxe la standarde de Formula1, restaurant, benzinărie, service și școală de pilotaj.
Reprezentanții motor Park România susțin că pentru finalizarea lucrărilor este necesară o investiție totală ce se va ridica la peste 7 milioane de euro. Durata construcției întregului ansamblu este de doi ani, terminarea construcției pistei fiind preconizată până la sfârșitul acestui an.
Fiind foarte optimiști în ceea ce privește finalizarea pistei până la sfârșitul anului, organizatorii Dunlop Romanian Superbike au stabilit desfășurarea unei etape test pe acest circuit.
De asemenea, aceștia au încheiat un contract pentru următorii 3 ani cu Motorpark Romania.
O serie de promotori și-au arătat interesul în ceea ce privește colaborarea cu Motorpark Romania pentru organizarea unor competiții auto internaționale.
La deschiderea lucrărilor au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai comunității sportive auto și moto.