comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu pornit de la un băț de chibrit, într-o garsonieră din Fetești. Incendiu și la Drăgoești.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/08/2020 | Lege si Ordine

În această dimineață, în jurul orei 05.15, militarii Stației de Pompieri Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o garsonieră situată la etajul 4 al unui bloc de locuințe din municipiul Fetești.

La sosirea echipajelor, imobilul era inundat cu fum dens, pompierii croindu-și drum către victimă cu ajutorul măștilor de oxigen. Aceasta, o femeie în vârstă de 63 de ani, cu afecțiuni medicale, a fost găsită la ultimul nivel pe casa scării, unde a fost scoasă de persoana care o îngrijea cu ajutorul vecinilor. Aerul irespirabil i-a pus pe aceștia în imposibilitatea de a coborî cu femeia până la parter, astfel încât salvarea ei a venit de la echipajele de pompieri. Ea a fost scoasă semiconștientă din imobil, prezentând arsuri de gradul I și II pe pe suprafețe mici de pe față și o coapsă, și a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o de urgență la spital.

De la același etaj, pompierii au mai evacuat o femeie de 52 de ani cu nepotul său de 3 ani și un patruped, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către o echipă medicală de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. Femeia a refuzat transportul lor la spital, alegându-se doar cu o sperietură. Circa alte 10 persoane s-a autoevacuat de la etajele inferioare ale blocului de locuințe, iar incendiul a fost stins operativ de pompieri. Din declarațiile locatarei care se ocupa de îngrijirea persoanei afectate, un băț de chibrit aprins scăpat de ea pe salteaua patului și materialul combustibil din care aceasta era confecționată, au făcut ca arderea să se producă rapid, înghițind imediat patul și o altă canapea, precum și mobilierul din bucătărie, cu degajări mari de fum.

Un alt incendiu a izbucnit într-o gospodărie din Drăgoești la miezul nopții trecute, în jurul orei 00.30.

Militarii Detașmentului de Pompieri Urziceni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență ai comunei, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului cu 2 autospeciale de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, focul se manifesta la acoperișul casei și la o anexă gospodărească.
Până la lichidarea consecințelor evenimentului, acoperișul locuinței a ars pe o suprafață de aproximativ 40 mp, iar cel al anexei pe o suprafață de cca.30 de mp. În plus, au ars 8 cutii-stupi de albine și s-au degradat 1 frigider, 200 kg de miere și 7 cutii-stupi de albine.   Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată al unui aparat electric, care a produs un scurtcircuit electric.

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA