comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu la Spitalul Municipal Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/02/2016 | Lege si Ordine

Un incendiu puternic, izbucnit joi, 25 februarie,  la Spitalul Municipal din Urziceni, este anunțat la 112. Incendiul se manifesta violent la depozitul de filme radiologice de imagistică medicală, în imediata apropiere a depozitului aflându-se și laboratorul de radiologie.

„La ora 10:40, incendiul este lichidat, înregistrându-se victime cinci persoane intoxicate cu fum. La fața locului, au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse de incendiu peste 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, ajutați de 12 autospeciale ISU.

De asemenea, un medic, doi asistenți și doi ambulanțieri de la Serviciul de Ambulanță Județean Ialomița, împreună cu un medic șef SMURD, au fost angrenați în acordarea primului ajutor medical de urgență și transportul victimele către alte unități spitalicești. În sprijinul acestor forțe, au intervenit efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, precum și reprezentanți din cadrul serviciilor publice de distribuție gaze și electricitate.

Nu vă speriați, rândurile de mai sus sunt doar o parte a unui scenariu pus în practică azi la Urziceni. Mai exact, au fost testate gestionarea unei situații de urgență generate de un puternic incendiu, punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție, dar și aplicarea procedurilor în asemenea situații.

Scopul exerciţiului a constat în verificarea capacităţii organizatorice şi de comandă la nivelul județului Ialomița, a modului de cooperare dintre forţele participante şi antrenarea efectivelor pentru executarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Printre obiective, prin derularea acestui exercițiu s-a urmărit perfecționarea și creșterea competenței pentru toți cei implicați, coordonarea forțelor în sens unitar pentru buna desfășurare a misiunii, precum și asigurarea unei intervenții optime și oportune.” – se precizează într-un comunicat publicat pe pagina de facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

“Consider că exercițiul și-a atins scopul și fiecare structură implicată şi-a îndeplinit atribuţiile specifice, fiind astfel pregătite să intervină cu operativitate în cazul real al producerii unor asemenea situaţii de urgenţă. Totuși, au existat mici neconformități, din care trebuie să învățăm pentru a nu le repeta”, a concluzionat inspectorul șef al ISU Ialomița, colonel Adrian Vasile Popa.