livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Incendiu la o locuință din municipiul Urziceni

Fumul dens care a inundat casa a alertat-o pe locatară, ce dormea în momentul izbucnirii incendiului alături de un minor.

Din fericire, cele două persoane s-au evacuat la timp din locuință, sesizând prin S.N.U.A.U. 112 producerea evenimentului.

Pompierii Detașamentului Urziceni au preluat apelul ieri, 26.09.2017, în jurul orei 17.00, și s-au deplasat de urgență la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă și cu ambulanța din dotare. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul casei și la bunurile dintr-o încăpere. În cel mai scurt timp incendiul a fost localizat, iar pericolul ca acesta să afecteze alte 3 camere, înlăturat. După aproximativ 60 de minute, incendiul a fost lichidat.

Focul a distrus acoperișul locuinței pe o suprafață de cca. 70 mp și mobilierul dintr-un dormitor, iar un perete din paiantă și mobilierul din alte două încăperi au fost degradate. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un cablu electric defect care a produs un scurcircuit la instalația electrică.

 ***

Incendiile cauzate de instalaţiile electrice deţin o pondere semnificativă din totalul incendiilor izbucnite într-un an. De aceea, la proiectarea, executarea şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor se vor utiliza numai materiale, aparate, echipamente şi receptoare omologate, cu respectarea măsurilor de protecţie prevăzute în documentaţiile tehnice de execuţie.

 Se interzice:

         – executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu;

         – utilizarea în stare defectă a instalaţiilor şi receptoarelor electrice;

– racordarea de consumatori electrici având puterile electrice însumate peste puterea electrică proiectată a instalaţiei de alimentare;

– executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la instalaţiile electrice de către personal necalificat şi neautorizat;

– folosirea legăturilor provizorii prin introducerea conductoarelor electrice direct în priză;

– utilizarea, în tablourile electrice, a siguranţelor improvizate, prin înlocuirea fuzibilului calibrat ars cu fire din liţă.

În vederea utilizării în siguranţă a instalaţiilor electrice, periodic, se vor efectua lucrări de întreţinere a acestora.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. foto – arhivă