comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu la o casă din Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/02/2021 | Lege si Ordine

Intervenția a avut loc astăzi, în jurul orei 18:45 la o casă din municipiul Urziceni. La fața locului s-au deplasat de urgență salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se la nivelul acoperișului casei, în zona coșului de evacuare a fumului.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat mai bine de o oră și jumătate. Nu au existat victime, salvatorii reușind prompt să limiteze pericolul de extindere la întregul acoperiș.

A ars o grindă din lemn aflată în apropierea coșului de fum.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum deteriorat.

RECOMANDĂRI

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, care favorizează suprasolicitarea mijloacelor de încălzire la nivelul locuințelor individuale, crescând astfel riscul izbunirii unui incendiu, rugăm cetățenii să respecte principalele măsuri de prevenire, și anume:

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
  • în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur.

ISU Ialomița