comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu la Liceul Teoretic “Paul Georgescu” Țăndărei – Simulare ISU Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2018 | Lege si Ordine

Mâine, 27 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență” Barbu Catargiu” al județului Ialomița organizează în orașul Țăndărei un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren în care este simulată producerea unui cutremur urmat de incendiu la Liceul Teoretic “Paul Georgescu” Țăndărei.

Practic, scenariul presupune că, în urma producerii cutremurului au fost înregistrate importante pierderi şi distrugeri în orașul Țăndărei: 18 răniți, 2 decedați, 6 dispăruți, structura de rezistenţă a 8 blocuri de locuințe este afectată, existând pericolul de prăbuşire şi afectare a conductelor de distribuţie a gazului metan, iar la Liceul Teoretic “Paul Georgescu” izbucnește un incendiu într-un laborator de informatică. Există posibilitatea foarte mare de prăbușire a scărilor interioare, și sunt elevi rămași captivi la etajul 2 al clădirii. În plus, în urma evacuării și efectuării prezenței elevilor se constată că lipsesc câțiva elevi.

Aplicațiile de acest tip sunt absolut necesare pentru testarea modului de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă la o instituție de învățământ (cutremur urmat de incendiu), precum şi verificarea viabilităţii planului operativ de intervenţie şi a planurilor de cooperare cu celelalte structuri implicate în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.