comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu la două gospodării din Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/04/2019 | Lege si Ordine

Incendiul a izbucnit la locuința unui cetățean din cartierul Fetești – sat, în seara zilei de 22 aprilie, în jurul orelor 22.00.

Flăcările au pornit dintr-o anexă din lemn în care se afla centrala termică și s-au extins rapid la casa alcătuită din parter și etaj, dar și la gospodăria din vecinătate, unde au cuprins două construcții-dependințe. Pompierii de la Stația Fetești s-au deplasat la eveniment cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, însă amploarea incendiului i-a determinat să solicite în sprijin alte două autospeciale de intervenție de la gărzile Slobozia și Țăndărei.

Un număr de 28 de subofițeri și un ofițer s-au luptat aproape 4 ore cu focul, care, până la lichidare, a distrus o bună parte din casa de la care pornit, precum și o magazie cu cca 2,5 tone de lemne pentru foc și un adăpost de păsări din gospodăria vecină. În incendiu au ars acoperișul casei pe o suprafață de cca. 280 mp, mobilier și aparatură electrocasnică din două dormitoare, o baie și o bucătărie, precum și centrala termică. Prin intervenția pompierilor a fost salvată o suprafață de cca. 160 mp din parterul casei, alcătuit din 3 dormitoare, 1 hol și 3 spații comerciale.

Datele de la fața locului indică faptul că incendiul a izbucnit de la improvizații efectuate la coșul de evacuare a fumului de la centrala termică. Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau cu animale vătămate