comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu la Axintele. Pompieri din două județe au acționat toată noaptea. Misiunea este încă în desfășurare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/08/2020 | Lege si Ordine
Actualizat: 9 august 2020

Forțe de stingere din 2 județe au acționat toată noaptea la o rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia din comuna Axintele. Misiunea continuă și astăzi.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de 07 august a.c., în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița. Acestea s-au alăturat intervenției în jurul orei 23:00, fiind și la ora actuală la locul evenimentului.

Alimentat de vânt, și de cantitatea mare de paie stivuite în baloți (circa 25.000 de baloți din aproximativ 5 șire a 50-100 m lungime, 5-10 m înălțime, și 20-30 m lățime), incendiul se manifestă pe o suprafață de mai bine de 4 ha de teren.

Toată noaptea au acționat pentru localizare și lichidare 3 autospeciale pentru stins incendii de la ISU Călărași, 2 autospeciale de la ISU Ialomița, 1 tractor, 1 buldoexcavator și o cisternă din comuna Axintele. Deși condițiile meteorologice (vânt puternic) au ridicat mari probleme pompierilor, aceștia au reușit menținerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor către comunitate sau către pădure.

Misiunea este în dinamică.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

UPDATE:

Operațiunea de stingere a incendiului de la Axintele continuă.