comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu la acoperişul unui bloc din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/08/2012 | Locale Ialomita

Apelul primit luni, 20 august, la dispeceratul inspectoratului anunţa prezenţa unui fum dens în podul unui bloc de locuinţe situat pe strada Ştefan cel Mare din municipiu. La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, iar după recunoaşterea preliminară, pompierii au constatat că în podul clădirii ardea mocnit astereala din lemn ce intra în alcătuirea acoperişului. Din fericire, focul a fost observat în fază incipientă, astfel că intervenţia s-a efectuat cu mijloace iniţiale de stingere (stingător, găleţi cu apă), pagubele fiind minime (a fost degradat acoperişul blocului pe o suprafaţă de cca. 5 mp).

Reamintim cu această ocazie că în locuinţele unifamiliale/multifamiliale/gospodăriile populaţiei se interzic:

a) utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

b) suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;

c) nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator și altele asemenea;

d) folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

Toto luni, în jurul orei 17.00, aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată au ars pe raza localităţii Movila. Incendiul a fost stins de pompierii de la Garda Feteşti care au acţionat timp de 90 de minute cu o autospecială cu apă şi spumă. Cel mai probabil, focul a fost executat în mod intenţionat pentru curăţarea terenului de vegetaţia uscată.