comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu de vegetație uscată și gunoi de grajd, pe raza comunei Manasia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/09/2020 | Lege si Ordine

În data de 08 septembrie, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi de grajd izbucnit pe raza comunei Manasia.

Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni și Detașamentul de Pompieri Slobozia au lucrat cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă mai bine de 5 ore pentru localizarea și lichidarea acestuia. În sprijinul forțelor de intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Manasia, cu 4 voluntari și 4 utilaje. Au ars vegetație uscată și gunoi de grajd pe aproximativ 5000 mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

În ultima perioadă, pompierii ialomițeni au intervenit pentru lichidarea unui număr considerabil de incendii de vegetație uscată, fenomen amplificat de secetă și uneori de suflul vântului.

❗Atenționăm asupra faptului că nu recomandăm măsura igienizării terenurilor de vegetația uscată prin ardere, fără respectarea tuturor regulilor necesare pentru menținerea acestora sub control.

Reamintim:

🔴 nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

🔴  nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)

🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face doar în locuri special amenajate;

🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se efectuează numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă.

🔴 se asigură supravegherea permanentă a arderii şi se stinge jarul în întregime după încetarea acesteia.

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA