comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu de vegetație uscată, în apropierea localității Ciulnița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/08/2012 | Locale Ialomita

Seceta din ultima lună dar și canicula au condus în această perioadă la o uscare masivă a vegetației nelucrate de pe câmpurile Bărăganului, lipsa unor sisteme de irigat și mineralizarea zonei fiind și ele un factor.  În orice moment, vegetația uscată de pe marginea șoselelor  poate deveni un adevărat focar de incendiu de la cea mai mică scânteie, ori din inconștiența șoferilor ce își aruncă țigările pe geam fără a-și da seama ce se poate întâmpla. În plus, lipsa de interes a lucrătorilor de la drumuri și poduri de a curăța marginea șoselelor își spune și ea cuvântul. În seara de 30 iulie, o simplă scânteie a condus la arderea a aproximativ 300 de mp de vegetație uscată din zona localității Ciulnița.

 

“Incendiul a fost stins în aproximativ două ore, fiind o intervenție grea din cauza faptului că stingeai un focar, treceai la celălalt și se reaprindea încă unul. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de mp de vegetație uscată”, a declarat Marinescu Ionel, șeful Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia. Pentru lichidarea incendiului, la faț

a locului s-a prezentat un echipaj cu patru servanți  din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” Ialomița, cu o autospecială cu apă și spumă.