comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu de la un scurtcircuit. Atenție la instalațiile electrice!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2015 | Lege si Ordine

Un scurtcircuit produs la instalația electrică a fost cauza probabilă care a dus la izbucnirea unui incendiu, la locuința unui cetățean din localitatea Glodeanu Siliștea, din județul Buzău.

Evenimentul s-a produs noaptea trecută, în jurul orei 01.50, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Secția Urziceni.

În momentul sosirii acestora, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii, pe o suprafață de cca. 120 mp și la mobilierul aflat în trei camere.

Pompierii au acționat cu două autospeciale de intervenție, iar după aproximativ două ore și jumătate, flăcările au fost lichidate.

Incendiile izbucnite din cauza instalaţiilor electrice deţin o pondere destul de mare din totalul de incendii înregistrate într-un an.

De aceea, la proiectarea, executarea şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor, se vor utiliza numai materiale, aparate, echipamente şi receptoare omologate, cu respectarea măsurilor de protecţie prevăzute în documentaţiile tehnice de execuţie.

 Se interzice:

  • executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu;

  • utilizarea, în stare defectă, a instalaţiilor şi receptoarelor electrice;

  • racordarea de consumatori electrici având puterile electrice însumate peste puterea electrică proiectată a instalaţiei de alimentare;

  • executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la instalaţiile electrice de către personal necalificat şi neautorizat;