comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu de la o lumânare nesupravegheată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/04/2018 | Lege si Ordine

Evenimentul a fost anunțat în noaptea de 14 – 15 aprilie a.c., în jurul orei 01.30.

Flăcările au cuprins locuința unui cetățean din comuna Glodeanu Siliștea-județul Buzău, cel mai probabil din cauza unei lumânări aprinse a cărei flacără s-a extins la materiale combustibile din apropiere. Pentru înlăturarea consecințelor incendiului au acționat pompierii de la Detașamentul Urziceni cu două autospeciale de stingere, preț de aproximativ două ore. Focul a afectat acoperișul locuinței pe o suprafață de cca. 50 mp, precum și articole textile și mobilierul din două încăperi.

În locuințe, lumânările sunt adesea folosite ca și mijloace de iluminat ori ca obiecte pentru decor cu foc deschis, care, dacă este lăsat nesupravegheat, poate conduce la adevărate tragedii. De aceea, luați-vă măsurile necesare de prevenire la utilizarea acestor obiecte și nu părăsiţi niciodată lumânările înainte de a vă asigura de stingerea lor completă. Supravegheaţi arderea până la dispariţia definitivă a flăcării, ori stingeţi flacăra la părăsirea încăperii în care aceasta arde.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. foto arhivă