comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendii la Stelnica și Bărcănești

Pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină în după-amiaza zilei de miercuri, 11 februarie, în cazul a două incendii izbucnite la interval de o oră, primul în localitatea Stelnica, iar cel de-al doilea în localitatea Bărcănești.

În ambele cazuri, cauza probabilă de izbucnire au fost coșurile de fum deteriorate sau neizolate corespunzător față de materialele combustibile aflate în imediata apropiere.

Pompierii de la Garda de Intervenție Țăndărei și cei ai Secției Urziceni s-au deplasat la locul evenimentelor, iar în scurt timp flăcările au fost lichidate. În ambele cazuri, pagubele au constat în distrugerea a aproximativ 20 mp de acoperiș din lemn învelit cu tablă.

Pornind de la aceste evenimente, reamintim cetățenilor câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate în vederea prevenirii unor incendii provocate de coșuri de fumi defecte, necurățate sau neizolate corespunzător:

  • Verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care pot obtura căile de evacuare;
  • Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).
Mai multe articole de la obiectiv.net: