comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendii la Manasia, Alexeni, Gârbovi și Țăndărei

 Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Manasia.

Sâmbătă, 07 martie, a.c., în jurul orei 14:55, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi, izbucnit pe raza localității Manasia.

Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 200 mp vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Alexeni.

Sâmbătă, 07 martie, a.c., în jurul orei 20:15, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza localității Alexeni.

Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 10 ha de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

Incendiu de casă în localitatea Gârbovi.

Sâmbătă, 07 martie, a.c., în jurul orei 21:20, am fost solicitați să intervenim la stingerea  unui izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Gârbovi. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, însă mai multe bunuri au fost distruse (elemente din starea de fixație a clădirii, acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 mp, materiale de construcție depozitate într-o cameră a locuinței). Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ o oră. Nu a existat pericol de extindere la casele vecine. Cel mai probabil , incendiul a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Incendiu de vegetație uscată în orașul Țăndărei.

Duminică, 08 martie, a.c., în jurul orei 16:55, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în curtea unei locuințe a unui cetățean

din orașul Țăndărei. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. A ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată și 6 ml gard din lemn. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

***

Lipsa precipitațiilor, dar și alte cauze generează o creștere a numărului de  incendii de vegetație uscată.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, aducem la cunoştinţă faptul că, arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale, și cu respectarea următoarelor măsuri preventive:

– desfăşurarea arderii se va face numai pe timp de zi şi în condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va face în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;

– arderea se va efectua în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: