comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendii la Gârbovi și Miloșești. O persoană decedată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/02/2020 | Lege si Ordine

Marți, 04.02.2020, în jurul orei 23.45, dispeceratul ISU Ialomița a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești.

La  locul intervenției  s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 13 subofițeri.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la locuință. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 02:20.

În incendiu proprietarul casei, bărbat în vârstă de aproximativ 60 ani și-a pierdut viața, aceasta fiind găsit fără suflare la sosirea forțelor de intervenție.

A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, mobilier și mai multe bunuri electrocasnice. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric.

 

Tot marți, în jurul orei 00:25, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Gârbovi.

La locul intervenției s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și 2 pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei.

S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 02:00. Nu au fost înregistrate victime. A ars acoperișul din lemn al casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp, mobilier și mai multe bunuri din casă. Nu a existat pericol de extindere la vecinătăți. Cel mai probabil, incendiul a pornit coș de fum deteriorat.

***

Pompierii recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri pentru prevenirea incendiilor, având drept cauză exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, astfel:

– Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;

–  Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;

– Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;

– Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;

– Vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni;

– Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️