comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendii la Alexeni și Fierbinți Târg. Cartușe de infanterie descoperite la Alexeni.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/08/2020 | Lege si Ordine

Un incendiu violent a cuprins o locuință din comuna Alexeni, luni – 3 august, în jurul orei 09.00

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni, care au acționat cu 3 autospeciale cu apă și spumă, fiind sprijiniți de echipajul SMURD. În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, interiorul locuinței, tip parter+mansardă, ardea cu violență, focul fiind alimentat de materialul din care aceasta era executată (bușteni din lemn). Pompierii au lucrat mai bine de 5 ore pentru lichidarea incendiului, care a înghițit interiorul casei (6 încăperi cu mobilierul, electronicele și electrocasnicele, elementele din starea de fixație, îmbrăcămintea și documentele din acestea) pe o suprafață de cca. 150 mp, precum și acoperișul acesteia pe o suprafață de cca. 250 mp. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric la un cablu elcetric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Peste 50 de cartușe de infanterie descoperite la Alexeni

Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din comuna Alexeni. Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița a fost alertată duminică, 02 august a.c., în jurul orei 13.00, pentru efectuarea operațiunilor de asanare a terenului.  La fața locului, pirotehniștii au identificat un număr de 52 de de cartușe de infanterie de 7,92 mm, toate fiind ridicate și transportate în vederea distrugerii în condiții de siguranță.

Rezerva de lemne de foc a unui cetățean din orașul Fierbinți Târg și anexa în care acestea erau depozitate s-au aprins în cursul zilei de duminică, 02 august

Pompierii de la Detașamentul Urziceni au fost alertați la ora 15.30 și au intervenit pentru stingerea incendiului cu echipamentele din dotarea a două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Intervenția s-a efectuat în colaborare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență al orașului, flăcările fiind anihilate 90 de minute mai târziu. Focul, pus cel mai probabil în mod intenționat, a distrus anexa gospodărească din lemn și aproximativ 1000 de kg de lemne de foc.

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA