comenzi la domiciliu cliseru.ro

Încă un an de pușcărie pentru șoferul care a produs accidentul de la Bucu, în urma căruia și-au pierdut viața doi oameni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/04/2012 | Lege si Ordine

Brutaru Romulus Mihail a primit 3 ani și 6 luni condamnare, după ce familiile victimelor au făcut recurs –

În data de 7 noiembrie 2011, în jurul orei 20.40, pe DN2A, între Slobozia și Bucu, avea loc un grav accident de circulație soldat cu doi morți (Culina Tudor Cosmin, 26 de ani, din Țăndărei și Trandafir Constantin, 46 de ani, din Țăndărei)  și un rănit (Brutaru Romulus Mihail, 33 de ani, din Bucu), acesta din urmă fiind conducătorul auto care a provocat accidentul.

Din informațiile anchetatorilor, Brutaru Romulus Mihail conducea un autoturism marca Nissan având o alcoolemie destul de mare şi, pe acest fond dar şi al vitezei neadaptate la condiţiile de trafic, a produs accidentul în care au fost implicate cinci autoturisme, ulterior plecând de la fața locului fară încuviinţarea organelor de poliţie.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia propuneau, la data de 17 noiembrie 2011, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Brutaru Romulus-Mihail, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere complexă din culpă şi părăsirea locului accidentului fară încuviinţarea organelor de poliţie.  La data de 8 decembrie 2011, judecătorii au dispus menținerea acestuia în arest, constatând că motivele care au determinat arestarea preventivă impun în continuare privarea de libertate a acestuia. La prima înfățișare, procesul a fost amânat pe motiv că asiguratorul nu este prezent, iar la cel de-al doilea, care a avut loc luni, 30 ianuarie 2012, vinovatul a fost condamnat.

Soluția a fost pronunțată de Judecătoria Slobozia miercuri, 1 februarie 2012, Brutaru Romulus fiind condamnat la doi ani și șase luni închisoare, prea puțin pentru dezastrul și durerea pe care le-a lăsat în urma sa, atât în familia Culina, dar și în familia Trandafir (doi copii rămânând orfani).

La această decizie a instanței, conducătorul auto a făcut recurs, ca de altfel și familiile Culina și Trandafir. Instanța a respins recursul declarat de Brutaru Romulus Mihail, admițându-l pe cel al familiilor celor doi morți în accident.

Astfel, instanța „… condamnă pe inculpatul BRUTARU ROMULUS MIHAIL la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. (…) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. (…) contopeşte cele două pedepse şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 3 ani şi 6 luni închisoare. (…) respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul BRUTARU ROMULUS MIHAIL împotriva aceleiaşi sentinţe penale. (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 16 noiembrie 2011 şi până la zi”, se menționează în soluția dată de Curtea de Apel București.