comenzi la domiciliu cliseru.ro

În urma rectificării bugetare, CJAS Ialomița are cel mai mare buget de la înființare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/10/2016 | Locale Ialomita

Pentru trimestrul IV al acestui an, în urma unei rectificări bugetare, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Ialomiţa și-a suplimentat bugetul cu aproximativ 10%.

mihai geanta

Sumele primite sunt repartizate furnizorilor de servicii medicale în vederea completării fondurilor alocate întregului sistem de asigurări sociale de sănătate şi pentru efectuarea de servicii medicale pe domenii de asistenţă medicală, pentru asiguraţii şi persoanele care accesează serviciile medicale din judeţul Ialomița.

„Până în prezent, aveam un buget în valoare de aproximativ de 157 milioane lei. Cu ocazia rectificării, creşterea este aproape 10%, ceea ce a condus la majorarea sumei la peste 165 de milioane lei. Dar colegii mei lucrează în continuare pentru a mai solicita unele resurse financiare pentru anumite domenii de asistenţă medicală, cum ar fi asistenţă de laborator, pentru RMN, pentru tomografii, de asemenea alte sume pentru medicamentele compensate şi gratuite, dar şi pentru programele naţionale, deci vom mai avea solicitări pentru ultimele două luni ale anului”, a declarat președintele CJAS Ialomița, Mihai Geantă, în cadrul unei conferințe de presă, susținută miercuri, 12 octombrie.

Șeful CJAS Ialomița susține că bugetul actual al Casei Județene de Sănătate este cel mai mare pe care l-a avut instituţia vreodată, pentru că au fost şi acele creşteri salariale în baza OG 35/2015 şi OG 20, când fondurile la spitale au crescut.

La medicamente compensate şi gratuite a fost înregistrată o creştere de 3,7 milioane de lei, pentru programe naționale 180.000 lei – programul de oncologie, pentru proteze şi dispozitive medicale – circa 470.000 lei, la specialităţile medicină de familie şi la cele clinice, dar şi recuperare/reabilitare a fost înregistrată o creștere de peste 3,4 milioane de lei, în timp ce la spitale s-au alocat aproximativ 3 milioane lei. De asemenea, pentru îngrijirile la domiciliu, dar şi pentru ambulanţa privată au fost repartizate sume, astfel încât influenţele la rectificarea cu care s-a început luna octombrie sunt de 10 milioane de lei.

„Creşterea este importantă şi asigură în mod cert funcţionarea în parametri normali, prin finanţare, şi efectuarea de servicii medicale la nivelul aproape al solicitării de către asiguraţi în accesarea serviciilor medicale pe domeniul de asistenţă medicală de care avem responsabilitate la Casa de Asigurări”, a adăugat Mihai Geantă.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️