comenzi la domiciliu cliseru.ro

În urma campaniei de informare şi vaccinare, derulată de Ministerul Sănătăţii, rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62%

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/05/2019 | Locale Ialomita

În perioada 7- 10 mai 2019, Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu UNICEF şi OMS au organizat la Ţăndărei o campanie de informare  şi vaccinare.

Ministrul Sanatatii La Tandarei Campanie Vaccinare 05
Ministrul Sanatatii La Tandarei Campanie Vaccinare 05

În această perioadă,  la sediul Primariei din Ţăndărei a funcţionat un centru de informare şi vaccinare. Au fost organizate zilnic informări despre vaccinare, în cadrul cărora specialişti în promovarea sănătăţii  au informat părinţii despre beneficiile vaccinării şi au răspuns la întrebările şi nelămuririle părinţilor legate de vaccinare.

În urma acestor informări, la centrul de vaccinare s-au prezentat, în perioada 7-10 mai, un număr de 169  de copii, dintre care 142 au fost vaccinaţi şi alţi 27 au avut contraindicaţie temporară de vaccinare.  Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care  au fost vaccinaţi copiii, conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 127 vaccinuri ROR, 11 vaccinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice şi 86 doze vaccin tetravalent.

Conform datelor disponibile la DSP Ialomiţa, în Ţăndărei, rata de vaccinare în primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, în luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului Naţional de Vaccinare.

În cadrul acestei campanii door to door, a fost stabilit numărul copiilor existenţi în localitate, care a relevat o diferenţă considerabilă faţă de catagrafierea realizată în baza evidenţelor copiilor înscrişi la  medicii de familie.

Numărul mic de copii aflaţi în localitate în perioada derulării campaniei este determinat de faptul că foarte mulţi locuitori ai căror copii se află în evidenţele medicilor de familie sunt plecaţi la muncă în străinătate împreună cu copiii.

„Am demarat anul trecut aceste campanii împreună cu UNICEF şi OMS, ocazie cu care am fost în mai multe comunităţi vulnerabile care aveau o rată scăzută de vaccinare. Sunt zone sărace, cu oameni simpli şi frumoşi, pe care avem datoria să încercăm să-i educăm, pentru că educaţia poate să îi schimbe. Duăa derularea campanilor de anul trecut, s-a înregistrat o scădere a cazurilor de rujeolă, de aceea am decis să continuăm. Am cerut şi direcţiilor de sănătate publică să replice acest tip de campanie cu sprijinul  autorităţilor locale, astfel încât să intervenim în cat mai multe comunităţi care au nevoie de sprijin pentru a înţelege necesitatea vaccinarii în beneficiul copiilor lor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Campania va continua și în celelalte localități selectate, unde se vor intensifica activitățile de informare și conștientizare a populației cu privire la beneficiile vaccinării: Andrășești, Bărbulești, Fetești- zona Vlașca și Slobozia – Cartier Bora.

Pe aceeași tema:

Ministrul Sănătății, la Spitalul din Țăndărei: Nota 10 pentru curățenie și entuziasm, nota 5 din punct de vedere al structurii 

Un singur copil vaccinat în luna martie la Țăndărei! Ministrul Sănătății: Am schimbat conducerea DSP Ialomița