comenzi la domiciliu cliseru.ro

În sfârșit! Sală de teatru la Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/09/2015 | Locale Ialomita

Din 15 septembrie, în municipiul Fetești s-au deschis porțile unei săli de teatru moderne, unde se pot desfășura, în sfârșit, activități culturale într-un cadru adecvat.

sala teatru fetestiTeatrul poartă numele actorului ”Horațiu Mălăele”, inițiativa aparținând lui Marius Gavrilă.
Deși administrația locală a încercat construirea unei săli de spectacole, acest lucru nu a putut fi realizat până în prezent, sala de teatru fiind o investiție privată.

„Totul a început în 2013 când, după reacția publicului, în urma primei piese „Sunt un orb!”, cu Horațiu Mălăele, din ceea ce avea să devină stagiunea teatrală feteșteană, am simțit că publicul feteștean trebuie să aibă o sală unde se pot desfășura, în cele mai bune condiții, activitățile culturale, deoarece, chiar și în vremuri de criză, cultura trebuie să rămână o prioritate locală, împreună cu educația, amândouă reprezentând investiții pe termen lung, absolut vitale pentru o localitate modernă, europeană.

Deși era una dintre prioritățile noastre, cu finanțare de la bugetul local, nu am fi reușit să avem prea curând un teatru, fiindcă banii de care dispunem ne ajung doar pentru asigurarea finanțărilor și cofinanțărilor proiectelor de anvergură pe care le implementăm în municipiul nostru, pentru a vă crea dumneavoastră, cetățenilor, confortul de care aveți nevoie.

Tocmai de aceea am salutat și sprijinit această inițiativă privată, a domnului Marius Gavrilă, care a reușit să îndeplinească un vis al oamenilor din localitatea unde s-a născut, a crescut și trăiește, prin realizarea acestui edificiu unde actele de cultură se vor desfășura la cele mai înalte standarde.

Trebuie să vă mărturisesc că mă simt extrem de onorat că prima sală de teatru din municipiul Fetești poartă numele unui monstru sacru al actoriei românești, numele Horațiu Mălăele. Împreună cu dumneavoastră am hotărât că trebuie să-i mulțumim maestrului Mălăele, nu doar prin cuvinte, ci printr-un gest care să îi arate că apreciem cu adevărat arta pe care dumnealui o săvârșește cu abnegația și măestria unui făuritor exigent.

Îi mulțumesc domnului Marius Gavrilă deoarece în această perioadă se găsesc tot mai rar oameni care sunt dispuși să investească în astfel de proiecte, vă mulțumesc și dumneavoastră, cetățenii acestui municipiu, pentru că sunteți îndrăgostiți de actele de cultură. Vă aștept cu drag la toate evenimentele care se vor derula în cadrul stagiunii teatrale feteștene”, a transmis primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu.