comenzi la domiciliu cliseru.ro

În orașul Fierbinți se pregătește un referendum pentru revenirea la statutul de comună

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/09/2014 | Locale Ialomita

iusein iuksel primar fierbintiPrimarul orașului Fierbinți, Iusein Iuksel, a declarat duminică, 7 septembrie, în fața a sute de oameni prezenți la zilele localității, că de la începutul anului viitor va începe demersurile pentru organizarea unui referendum în vederea revenirii localității Fierbinți la statutul de comună.

„Cu voința mea și a dumneavoastră, de la 1 ianuarie 2015, dacă vreți să vi se scadă taxele și impozitele, redevenim comună. Organizăm referendum. Dar asta după 1 ianuarie”, a spus acesta.

Unitatea administrativ teritorială a fost declarată oraș în anul 2004, conform Legii nr.83/2004. Localitatea Fierbinți-Târg se compune din orașul Fierbinți-Târg și satele aparținătoare: Fierbinții de Sus, Fierbinții de Jos și Grecii de Jos, iar populația orașului este de aproximativ 4.750 locuitori.

Totodată, primarul a solicitat locuitorilor încă puțină răbdare, mai precis un an, pentru a putea finaliza anumite proiecte care le va îmbunătăți nivelul de trai.

„Vă mai cer un singur lucru. Să aveți răbdare un an de zile, iar localitatea dumneavoastră, chiar dacă printr-un referendum va deveni comună, va arăta ca un oraș, în maxim un an. La anul pe vremea aceasta veți veni în vizită sau cu probleme, pe care nu doresc să le aveți, la noua primărie. Va fi cea mai frumoasă primărie din Ialomița”, a adăugat primarul.

Acesta le-a mai vorbit cetățenilor despre cabinetele medicale inaugurate de curând, despre parcul central care va fi gata în două luni, despre un drum care va fi asfaltat în următoarea lună, dar și despre apa, canalizarea și stația de epurare, proiect care va fi finalizat în jurul datei de 1 noiembrie.

„De aceea vă cer răbdare, pentru a finaliza tot ceea ce v-am promis. În momentul în care îmi voi încheia mandatul acesta, că voi fi, că nu voi mai fi primar, veți fi mândri de mine”, a mai spus Iusein Iuksel.