comenzi la domiciliu cliseru.ro

În numele credinței…. o bătrână a fost călcată în picioare. Vezi video

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2013 | Locale Ialomita

batrana ranita sloboziaO bătrână, în vârstă de 79 de ani, a fost pur și simplu călcată în picioare de mulțime, având nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce aștepta la rând pentru a ajunge să se închine la Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, aduse la Slobozia.

Racla cu Sfintele Moaște a fost primită miercuri, 6 noiembrie, la Catedrala Episcopală din Slobozia, unde a avut loc și o slujbă de Te Deum. Ulterior, sute de credincioși au plecat într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, unde racla a fost depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.

 

În scurt timp, în jurul mănăstirii s-au strâns mii de persoane care, din dorința de a ajunge mai repede la racla cu Sfintele Moaște, au început să-și facă loc în mulțime, prin metode mai puțin ortodoxe, uitând de credință, răbdare și bun simț.

În îmbulzeala creată, o bătrână, în vârstă de 79 de ani, a fost pur și simplu călcată în picioare, având nevoie de îngrijiri medicale.

Sărmana femeie spunea că a fost îmbrâncită atât de tare încât nu a mai putut să se țină pe picioare și a căzut.  Atunci, mai multe persoane au năvălit pur și simplu peste ea, rănind-o  destul de serios la cap și pe față.

Cu ajutorul jandarmilor, aceasta a fost scoasă din mulțime și predată medicilor de la SMURD care i-au acordat îngrijiri medicale.

batrana ranita 2“M-a trântit lumea. Erau peste mine vreo 10-15. Unii mă călcau așa…”, a declarat femeia.

Deși trecuse prin momente groaznice, aceasta spunea că îi va aștepta, alături de preot, și pe ceilalți din grupul cu care a venit pentru a ajunge acasă.

Racla cu moaştele Sfintei Mucenițe Filofteia va rămâne spre închinare până luni, 11 noiembrie 2013, orele 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Curtea de Argeş din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Ne întrebăm, oare, de ce la astfel de manifestări religioase, la care oamenii ar trebui să fie răbdători, ordonați, curați la suflet, cu credință, sunt de fiecare dată incidente, fiind nevoie de ajutorul jandarmilor și medicilor? A devenit violența, verbală și fizică, o normalitate sau nivelul de educație al multora este atât de scăzut încât… nu mai ai cu cine te înțelege?

Câți dintre cei care participă sunt cu adevărat credincioși? Dumneavoastră ce credeți?