Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > „În fiecare joi, nu scăpați de noi!” Polițiștii din Ilfov, alături de cei din Ialomița, au protestat în fața IPJ Ialomița https://wp.me/p49Kdo-98F

„În fiecare joi, nu scăpați de noi!” Polițiștii din Ilfov, alături de cei din Ialomița, au protestat în fața IPJ Ialomița

Polițiști din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Ialomița, Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) Ialomița, alături de câțiva polițiști din Ilfov și din Biroul central al SNPPC, au protestat joi, 9 martie, în fața Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru a doua săptămână consecutiv, față de inechitățile salariale din sistem, dar în principal față de neacordarea sporului de muncă în condiții vătămătoare și periculoase.

De data aceasta, polițiștii au decis să își arate nemulțumirile și pe stradă, mărșăluind la un moment dat pe bulevardul Matei Basarab, dar și pe străzile Episcopiei și Ardealului.

„IPJ Ialomița și IPJ Ilfov au aceeași problemă. Nu primesc acele sporuri. Am încercat să discutăm cu domnul inspector general, care ne-a spus că le vom primi, dar nu se știe când, iar sincer mi se pare o inechitate. (…) Săptămâna viitoare vom picheta sediul MAI și sperăm să iasă și doamna ministru Carmen Dan să vadă că sunt niște probleme de inechitate în aceste două inspectorate, că nu se primesc aceste sporuri. Este o discriminare. (…) Eu cred că doamna ministru este informată că oamenii lucrează în mediu toxic și se pot îmbolnăvi oricând. Am venit în Ialomița împreună cu zece colegi din Ilfov și din biroul executiv central din cadrul sindicatului nostru, iar data viitoare când mergem la București sperăm să ne strângem cât mai mulți și să facem un miting de protest în fața MAI”, declara Țiu Nicolae, președintele SNPPC Ilfov.

„În fiecare joi, nu scăpați de noi”, „Când sistemul e parșiv, nu mai fi pasiv”, „Dați-ne banii” au fost câteva dintre sloganurile care s-au auzit, printre fluierături și goarne.

Secretarul general al SNPPC, Isache Neculai, susținea că au mai făcut și anul trecut numeroase demersuri la inspectorul șef Viorel Ștefu (de la IPJ Ialomița) și li s-a promis că problema se va rezolva.

Însă…

„Am ajuns în 2017, inspectorul șef nu mai este aici, iar problema tot nu s-a rezolvat și o pasează la minister. Mă voi duce din nou la domnul Ștefu, care este acum secretar de stat, și o să-i spun că acum stă chiar în măsura lui, a ministerului, care este ordonator principal de credite să rezolve această situație.

(…) Faptul că aceste două inspectorate nu beneficiază de aceste sporuri consider că este din neglijența organelor de conducere din cadrul IPJ Ialomița și IPJ Ilfov. Nu au făcut demersurile la momentul respectiv pentru acest spor de pericol deosebit de grav. Din neglijență, rea voință, neștiință, incompetență, toate adunate… Noi cerem respectarea legii. Legea nu se respectă la Ministerul de Interne. Vom discuta cu domnul Ștefu și vom încerca să rezolvăm problema. Dar problemele sunt mult mai acute în sistem”, spunea Neculai Isache.

Mișcările de protest vor continua în zilele următoare, ba chiar și de ziua poliției pe 25 martie. În caz că revendicările nu vor fi rezolvate, polițiștii vor apela, susțin ei, și la „excesul de zel”, respectiv controale amănunțite la intrarea în țară și blocarea vămilor, existând membri de sindicat și în Poliția de Frontieră sau blocarea arterelor de circulație prin oprirea fiecărei mașini pentru control de rutină.

„La mitinguri și-au anunțat prezența și rudele militarilor și rudele pompierilor și rudele jandarmilor. Noi revendicăm pentru tot sistemul de ordine publică și apărare, inclusiv pentru SRI, dar și pentru personalul contractual”, spunea secretarul general al SNPPC.