comenzi la domiciliu cliseru.ro

În cadrul Clubului Satori din Slobozia s-a deschis o secție de GO

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/02/2014 | Locale Ialomita, SPORT
Actualizat: 26 noiembrie 2015

„GO” a fost inventat în China antică, acum 4.000 de ani și este cel mai vechi joc cunoscut.

joc go slobozia satori Este un joc de inteligență în care norocul nu are niciun rol. Legenda spune că un împărat chinez a cerut unui profesor de la palat să creeze un joc pentru dezvoltarea minții fiului său, care urma să preia tronul imperiului. Regulile găsite de profesor sunt atât de simple, încât ele nu sunt considerate o invenție, ci doar o descoperire.

Astfel, GO-ul este considerat în același timp cel mai simplu joc (datorită regulilor sale extrem de simple), cât și cel mai complex joc (datorită strategiilor complexe și a numărului de combinații posibile).

GO-ul ne învață să avem răbdare, o gândire disciplinată, deschisă și logică, punându-ne la lucru ambele emisfere ale creierului. Mulți consideră că abilitățile dobândite la GO sunt aplicabile în toate domeniile. Și mai este și distractiv.
Din aceste motive, dar și din multe altele, s-a deschis sâmbătă, 15 februarie, la Slobozia, singura secție de GO din județ în cadrul Clubului Satori, secție coordonată de Nicolae Popa, un pasionat al jocului de GO.

„Dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu copiii, mai ales că am fost învățător și profesor. Tot ce știu am învățat de la un prieten, tot împătimit al acestui joc, Viorel Boboc, care a fost de altfel și promotorul în județ al jocului de GO”, spunea Nicolae Popa.

De-a lungul timpului, Clubul de GO din Slobozia a avut performanțe deosebite, au existat jucători campioni și vicecampioni naționali, au participat la cele mai importante turnee, organizându-se turnee și în Slobozia.

„Ceea ce încerc eu să fac este să învăț în special copiii să joace GO, pentru că ei cu cât învață mai devreme, cu atât mai bine. Ei învață foarte repede și îi ajută foarte mult la școală. GO-ul este un joc care dezvoltă gândirea, gândirea logică, dar nu numai. Te învață să ai răbdare, te învață care sunt beneficiile unei victorii, dar și ale unei înfrângeri. GO-ul face o educație complexă”, a adăugat Nicolae Popa.

Pentru cei care vor să cunoască tainele unui astfel de joc, se pot înscrie în cadrul Clubului Satori (lângă Clubul Tineretului, b-dul Chimiei nr. 10), sâmbăta, începând cu ora 9.30 și marți, începând cu ora 17.00 – 20.00.
De asemenea, săptămâna viitoare, mai precis sâmbătă, 22 februarie, va avea loc și deschiderea secției de șah.

Citește și: Secție de șah deschisă în cadrul Clubului Sportiv Satori din Slobozia