În atenția contribuabililor care aleg să plătească o obligaţie fiscală stabilită de organele de inspecţie fiscală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa aduce la cunoştinţă contribuabililor care aleg să plătească o obligaţie fiscală stabilită de organele de inspecţie fiscală, precum şi amenzi de orice fel stabilite potrivit legii, că pentru a obţine numărul de evidenţă a plăţii, pe site-ul A.N.A.F. www.anaf.ro a fost postat programul de asistenţă pentru generarea numărului de evidenţă a plăţii.

În această situaţie, programul de asistenţă afişează o fereastră în care contribuabilul selectează unul dintre cele două documente fiscale pentru care doreşte să efectueze plata, respectiv decizie de impunere sau documentul prin care s-a stabilit amenda de orice fel potrivit legii şi completează numărul şi data emiterii acestui document. Ulterior, alege tipul obligaţiei fiscale pe care doreşte să o achite şi apoi categoria de obligaţie fiscală, respectiv debit, dobândă sau penalitate de întârziere;

Menţionăm că în Monitorul Oficial nr. 774/16.11.2012 a fost publicată procedura pentru completarea numărului de evidenţă a plăţii în O.M.F.P. nr. 1.485/2012 privind modificarea şi completarea O.M.F.P nr.1.870/2004 pentru aprobarea instrucţiunilor de completare a numarului de evidenţă a plăţii.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️